Innehåll

  Valet utav WordPress tema är något man vill ska gå smidigt, inget man vill lägga allt för mycket tid på. Det finns många fall man inte heller vill lägga pengar på ett tema. Hobbybloggar, ideella föreningar, idrotsklubbar eller nystartade företag är bara några få tillfällen man kanske inte har ekonomin för ett betaltema. Därav har jag valt att lägga tid på att gå igenom över 120 gratis teman där jag valt ut de bästa. Personligen så jobbar jag uteslutande med Divi temat då jag jobbar inom WordPress nästan dagligen.

  Hur har vi valt ut dessa WordPress teman?

  Vi tycker det är högst relevant att berätta hur vi valt att gå till väga när vi valt ut dessa teman. Då det finns tio tusentals olika teman är det svårt att säga att det inte finns några bättre än de vi presenterar nedan. Det vi dock kan garantera är att de teman vi valt ut är kvalitativa teman som kommer att göra ditt arbete lättare. När vi väljer teman kollar vi på saker som mängden utav funktioner som erbjuds, detta då det är skönt att slippa plugins för nödvändiga funktioner. Designen på temat är också en viktig nyckel i ett tema, man vill att det ska se fint ut. Sedan kollar vi på supporten och antal användare som använder ett tema. Finns det en stor skara användare har du större chans att temat underhålls och att buggar åtgärdas.

  Shapely

  Shapely är ett väldigt populärt tema som är skapat av Colorlib. Detta är ett multifunktionellt tema som du kan anpassa efter dina behov. Personligen så är detta ett av de bästa gratis teman jag jobbat med. Har du jobbat med WordPress och vet hur det fungerar rekommenderas detta tema starkt. Det kommer med en mängd integrationer till plugins så som WooCommerce, Jetpack, Gravity Forms, Contact Form 7, Yoast SEO med mer. Shapely kommer självklart med en responsiv design som gör hemsidan mobilvänlig.

  Antal användare: 100,000+
  Betyg: 4,5 av 5 (WordPress.org)

  Airi

  Airi är ett tema riktat till alla wordpress användare med en stilig design. Detta är ett tema som kommer med mycket bra funktioner. Airi kommer med en full Elementor integration som gör det enkelt att använda det till en bred variation utav områden. Tack vare elementors eleganta drag and drop funktion så kan du enkelt skapa sidor. Utöver detta har dom även en integration till Woocommerce som gör det möjligt att sälja både fysiska och även digitala produkter på din hemsida. Utöver detta kommer det med Google Fonts, en live redigerare som gör det möjligt att se färg, typsnitt, bakgrunds uppdateringar med mer samtidigt som det ändras, responsivt så det ser bra ut i mobilen och redo för att översättas till flera språk.

  Antal användare: 10,000+
  Betyg: 4,5 av 5 (WordPress.org)

  Zakra

  Zakra är ett så kallat multifunktionellt wordpress tema som är flexibelt och lätt att sätta upp. Detta kommer med över 10 stycken demo mallar som man kan tanka in. Demo för restauranger, app presentationer, utbildning, företag och byggfirmor med fler finns. Zakra är även detta kompatibelt med Elementor och även Guthenberg som är wordpress egna page builder. Några teman kommer GDPR redo, Zakra är ett utav dessa. Hastigheten är viktig för dig som tänker på sökmotorsoptimeringen, detta tema är optimerat för att vara snabbt. Det kommer självklart med en responsiv design som gör det möjligt att besöka sidan snyggt i mobilen.

  Antal användare: 10,000+
  Betyg: 5 av 5 (WordPress.org)

  Newsmag

  Newsmag är som du kanske förstår på namnet ett tema tänkt för nyhetsajter och bloggar. Detta tema står ut från många andra gratis teman inom denna kategori. Temat kommer med social media ikoner vilket inte är allt för vanligt när det kommer till gratis teman. Möjligheten att visa annonser finns även, det finns ett par utvalda platser där dessa visas. Temat bygger på Twitter Bootstrap 3 och använder Font Awesome som ikon-typsnitt. Det finns fyra olika blogg stilar, alla dessa är responsiva. Det finns många inställningar som gör det möjlig att få det nästan exakt som du vill ha det.

  Antal användare: 20,000+
  Betyg: 4,5 av 5 (WordPress.org)