Innehåll

  Font Awesome är ett populär bibliotek som man använder för att få tillgång till ikoner som man kan använda på sin sida. För att komma igång med font awesome till wordpress så finns det lite olika alternativ beroende på hur man väljer att jobba med sin sida. Vi kommer gå igenom hur man lägger till det i functions.php i sitt child tema. Alternativt installera plugins som hjälper dig att uppnå detta. Vi kommer att gå igenom de olika alternativen i denna guide.

  Är du intresserad utav att veta mer om font awesome eller kolla på deras utbud utav ikoner så hänvisar vi dig till deras hemsida https://fontawesome.com/. Du kan läsa om hur det fungerar, se vilka typer utav ikoner som finns och få mer information om tjänsten. Den kommer i ett gratis format där alla nödvändiga ikoner medföljer. Vill man ha ett ännu större utbud än de som ingår gratis så finns det en premium tjänst. Du hittar mer information om detta på deras hemsida.

  Better Font Awesome Plugin

  Plugin är nog det mest använda alternativet och det är nog både för att det är snabbast och bekvämast. Med Better Font Awesome så kan du komma igång med bara ett få knapptryck. Man ska vara försiktig med att använda för många olika plugins. Har du möjligheten fungerar även vårt alternativ att inkludera Font Awesome i ditt child tema.

  Better Font Awesome

  Child tema (functions.php)

  Väljer man att inkludera font awesome i sitt childtema så behöver man först kolla vilken version utav biblioteket man vill använda sig utav, vi rekommenderar alltid den senaste versionen. Du kan hitta en länk till denna här: Font Awesome CDN

  Vi använder oss i denna guide utav ett bibliotek som hanterar uppdateringarna åt dig. Så för att inkludera font awesome i ditt child tema använder du koden du hittar nedan. Du lägger in denna kod i functions.php. Om du saknar denna fil eller vill läsa mer om child teman hittar du vår guide om detta här.

  function enqueue_load_fa() {
    wp_enqueue_style( 'load-fa', 'https://maxcdn.bootstrapcdn.com/font-awesome/4.7.0/css/font-awesome.min.css' );
  }
  add_action( 'wp_enqueue_scripts', 'enqueue_load_fa' );