Innehåll

  När wordpress först kom till världen 2003 så var detta utformat för att folk skulle kunna skapa sina egna bloggar men har idag växt och blivit ett fullskaligt CMS verktyg. Med det sagt går det självklart att skapa blogginlägg fortfarande och idag kommer vi gå igenom grunderna, vi kommer prata om lite inställningar och diverse fält som är bra att ha koll på. I grunden utgörs ett inlägg enbart utav en titel och sedan själva meddelandet man vill ha fram. Det går självklart att kategorisera de olika inläggen och sedan lägga till diverse taggar som passar ämnet du skrivit om. Här går vi igenom allt detta.

  Skapa ett blogg inlägg med WordPress

  Till att börja med måste du navigera dig till wordpress admin, sedan i menyn har du en flik som heter Inlägg. Klickar du på denna kommer du komma till översikten utav alla inlägg som är skapade på din sida. Här kan du redigera, lägga till och ta bort inlägg men idag ska vi lägga till ett nytt inlägg. Bredvid rubriken ”Inlägg” så har du en knapp Skapa nytt, klicka på denna knapp så kommer du få upp en ny sida där vi ska skapa själva inlägget.

  Nu när vi har kommit in på den nya sidan så ser du ett fält där du ska ange titeln för detta inlägg. I denna guide så har vi valt ”Skapa blogg och nyhetsinlägg med WordPress” som du kan se i början av detta inlägg. Sedan under fältet där du fyller i titeln så har du ett stort fält där du ska skriva själva meddelandet. Använder du dig utav t.ex Divi Buildern eller Visual Composer fungerar dessa page builders annars används vanliga editorn alternativt Guthenberg beroende på version utav WordPress. När du fyllt i dessa två fält kommer du kunna publicera ditt inlägg.

  Kategorisera dina inlägg med kategorier

  Något man ofta brukar vilja göra innan man publicerar sitt inlägg är att lägga det i en lämplig kategori. Har du redan befintliga hittar du dessa på höger sida, där kan du även skapa nya kategorier om så önskas. Under boxen där du hanterar kategorier så hittar du även taggar, här brukar man ange relevanta ord till inlägget. Detta hjälper dig med sökmotoroptimeringen och även så samlas alla inlägg under varje tagg.

  Hoppas denna guide hjälper dig på traven. Nedan finner du lite andra relevanta guider till WordPress och SEO! Vi kan även tipsa dig om att gå med i vårt nyhetsbrev för att få bra erbjudanden och exklusiva tips till din wordpress sida, du hittar registreringen nere i foten på denna sida.